Entrugues frecuentesEntrugues frecuentes          BuscarBuscar          MiembrosMiembros          Grupos d'UsuariosGrupos d'Usuarios    RexistraseRexistrase 
 PerfilPerfil          Entre pa ver los sus mensaxes privaosEntre pa ver los sus mensaxes privaos          ConectaseConectase          
Boronu/pantrucu - cornmeal and blood loaf - morcilla de maiz

 
Publicar nueu tema   Responder al tema    Índiz del foro de la migración astur-americana -> Asturian word of the week - Pallabra selmanal n'asturianu
Ver tema anterior :: Ver tema siguiente  
Autor Mensaxe
Terechu
Moderator


Rexistrau: 24 Xun 2003
Mensaxes: 1560
Llugar: GIJON - ASTURIAS

MensaxePublicao: Mar Xun 01, 2010 1:02 pm    Asuntu: Boronu/pantrucu - cornmeal and blood loaf - morcilla de maiz Responder citando

Boronu, masc. noun - corn meal and blood loaf - morcilla de maiz

Altern. Pantrucu

Muy típico del oriente asturiano, el boronu/pantrucu consiste en una masa de harina de maiz, sangre, cebolla y tocino, que se corta en rodajas y se fríe en aceite.

Boronu/Pantrucu are small loafs, made of corn meal, blood, onions and bacon. They are cut in slices and fried in oil till crisp.
Tornar arriba  
Art
Site Admin


Rexistrau: 17 Feb 2003
Mensaxes: 4494
Llugar: Maryland

MensaxePublicao: Mie Xun 02, 2010 1:22 am    Asuntu: Responder citando

Is boronu different from boroña?

----------------

¿Es boronu distinto de boroña?
Tornar arriba  
Terechu
Moderator


Rexistrau: 24 Xun 2003
Mensaxes: 1560
Llugar: GIJON - ASTURIAS

MensaxePublicao: Mie Xun 02, 2010 1:23 pm    Asuntu: Responder citando

Boronu and Borona/boroña only have the corn meal in common. They are cooked differntly: boroña is baked in the oven and used to be the farmers' bread - you know we could never grow wheat in Asturias - and boronu is fried and is something like a fresh blood sausage (morcilla).

************************
El boronu y la borona/boroña sólo tienen la harina de maíz en común. Se cocinan de forma distinta: la boroña se cuece en el horno y solía ser el pan de los aldeanos - ya sabéis que en Asturias nunca se dió el trigo - y el boronu se frie y es una especie de morcilla fresca.
Tornar arriba  
Art
Site Admin


Rexistrau: 17 Feb 2003
Mensaxes: 4494
Llugar: Maryland

MensaxePublicao: Xue Xun 03, 2010 12:03 am    Asuntu: Responder citando

Thanks, Terechu. Is boronu still made and eaten today?

-----------------------


Gracias, Terechu. ¿Se hace y se come boronu todavía hoy en día?
Tornar arriba  
Terechu
Moderator


Rexistrau: 24 Xun 2003
Mensaxes: 1560
Llugar: GIJON - ASTURIAS

MensaxePublicao: Vie Xun 04, 2010 3:53 am    Asuntu: Found pictures Responder citando

Hey, I actually found a link with some photos of a boronu ! (they call it borono, because they are from the neighbouring province of Cantabria, but it's the same thing)

http://www.ellaboratoriogastronomico.com/2009/01/06/boronos-los-mas-desconocidos-de-la-matanza/
Tornar arriba  
Art
Site Admin


Rexistrau: 17 Feb 2003
Mensaxes: 4494
Llugar: Maryland

MensaxePublicao: Vie Xun 04, 2010 11:17 am    Asuntu: Responder citando

That's a very interesting article, well worth reading! Thanks, again, Terechu.

-----------------------

Es un artículo muy interesante, lo que vale la pena leer! Gracias, de nuevo, Terechu.
Tornar arriba  
Mostrar mensaxes de anteriores:   
Publicar nueu tema   Responder al tema    Índiz del foro de la migración astur-americana -> Asturian word of the week - Pallabra selmanal n'asturianu Toles hores son GMT - 4 Hores
Páxina 1 de 1

 
Dir a:  
Pue publicar nueos temes n'esti foru
Nun pue responder a temes n'esti foru
Nun pue editar los sus mensaxes n'esti foru
Nun pue esborriar los sus mensaxes n'esti foru
Nun pue votar en encuestes n'esti foru

Site design & hosting by

Zoller Wagner Digital Design