denominación d'orixe/Denomination of Origin/D. O.

Serving cider & wine with Asturian meals. Making cider & other beverages.<br>
Servir sidra y vino con comidas asturianas. Hacer sidra y otra bebidas.

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Anzu
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denominación d'orixe/Denomination of Origin/D. O.

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Asturianu: http://www.lasidra.as/index.php?option= ... :actualida

English: http://www.lasidra.as/index.php?option= ... &Itemid=71

Dos nueos llagares producirán "Sidre d'Asturies"


El Llagar La Morena y Sidra Vallina entamarán esti añu la produición de sidre con D.O. "Sidre d'Asturies".

La incorporación d'estos dos nueos llagares espeya'l progresible avance d'esta marca de calidá. Cola incorporación del Llagar la Morena y Sidra Vallina fain un total de 27 el númberu de llagares que producen sidre con esta acreditación, lo que supón que práuticamente una tercer parte de los llagares asturianos producen daqué sidre con D.O.

Arriendes d'ello tamién aumentó'l númberu de productores de mazana, qu'algama los 279. Asina mesmo la superficie de pumaraes acoyíes a la Denominación tamién aumenta, algamándose les 588 hectaries.

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Two more cider presses will produce "Asturian cider"

The cider presses "La Morena" and "Sidra Vallina" will begin this year the production of D.O. "Asturian cider."

The adding of these two more cider presses shows the progressive grow of this quality label. With the incorporation of La Morena Cider Press and Sidra Vallina there is a total of 27 cider presses producing cider with this accreditation, what supposes that almost a third of all Asturian cider press are producing D.O. cider.

Apart of it, the number of apple producers also grew, and now there are 279. Likewise the area of apple orchards qualifying for Denomination of Origin also grows, reaching the 588 hectares.
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