Entrugues frecuentesEntrugues frecuentes          BuscarBuscar          MiembrosMiembros          Grupos d'UsuariosGrupos d'Usuarios    RexistraseRexistrase 
 PerfilPerfil          Entre pa ver los sus mensaxes privaosEntre pa ver los sus mensaxes privaos          ConectaseConectase          
Asturian tradition of sauerkraut? Tradición de chucrut

 
Publicar nueu tema   Responder al tema    Índiz del foro de la migración astur-americana -> Vegetable Dishes - Verduras
Ver tema anterior :: Ver tema siguiente  
Autor Mensaxe
Art
Site Admin


Rexistrau: 17 Feb 2003
Mensaxes: 4498
Llugar: Maryland

MensaxePublicao: Llu Mar 11, 2019 7:20 pm    Asuntu: Asturian tradition of sauerkraut? Tradición de chucrut Responder citando

Is there an Asturian tradition of making and eating sauerkraut? My mom's immigrant mother used to make it at home in Anmoore, WV. I wonder if she picked this up from German Americans in the community, but she only spoke Spanish and my grandfather didn't allow her to have contact with other people in Anmoore (a sad and despicable injustice).

-------

¿Hay una tradición asturiana de preparar y comer el chucrut (repollo fermentado)? La madre de mi madre hacía el chucrut casero en Anmoore WV. Me pregunto si ella lo aprendió de vecinos amer-alemanes, pero sólo habló el castellano ella y mi abuelo no la permitió contacto con otras personas en Anmoore (una injusticia muy triste y despreciable).


Ultima edición por Art el Mar Mar 12, 2019 11:39 pm, editau 2 vegaes
Tornar arriba  
Art
Site Admin


Rexistrau: 17 Feb 2003
Mensaxes: 4498
Llugar: Maryland

MensaxePublicao: Mar Mar 12, 2019 11:30 pm    Asuntu: Responder citando

Replies from Facebook - Respuestas de Facebook

Samuel Cabo Villoria
No tengo ningún recuerdo de ese plato en la gastronomía asturiana.
Según consulté en Internet se trata de una comida originaria de Centro Europa, posiblemente de la región de Alsacia.

Teresa Rondo
No Art, los repollos o berzas o coles aquí se preparan en cocido, con patatas y con compango (chorizo, morcilla, tocino,etc. o lo que tengas).

Couqui Penco
I dont think so. My Mum never cooked any sauerkraut.

Joe Vallina
Never saw it while I lived in Úvieu.

Vidal Alkolea Pulgar
No.

Marisabel Vazquez Iglesias
Yo conoci el choucrout, pero en Belgica , se que se come en Francia y sobre todo en Alemania.

Art Zoller Wagner
No sabía que se comen chucrut en Francia. ¿Es de Alsace?
================
I didn't know that they eat sauerkraut in France. Is that in Alsace?

Magdalena Peña Lopez
En mi familia , qué es de Aviles, se preparaba chucrut. El motivo era que mi bisabuela había nacido en Alsacia-Lorena

Art Zoller Wagner
Thanks to everyone for your answers!
===============
¡Gracias a tod@s por sus respuestas!
Tornar arriba  
Mostrar mensaxes de anteriores:   
Publicar nueu tema   Responder al tema    Índiz del foro de la migración astur-americana -> Vegetable Dishes - Verduras Toles hores son GMT - 4 Hores
Páxina 1 de 1

 
Dir a:  
Pue publicar nueos temes n'esti foru
Nun pue responder a temes n'esti foru
Nun pue editar los sus mensaxes n'esti foru
Nun pue esborriar los sus mensaxes n'esti foru
Nun pue votar en encuestes n'esti foru

Site design & hosting by

Zoller Wagner Digital Design