FAQFAQ          SearchSearch          MemberlistMemberlist          UsergroupsUsergroups    RegisterRegister 
 ProfileProfile          Log in to check your private messagesLog in to check your private messages          Log inLog in          
OSCOS - QUESO TRES OSCOS

 
Post new topic   Reply to topic    Asturian-American Migration Forum Index -> Cheeses - Quesos
View previous topic :: View next topic  
Author Message
michi_2



Joined: 06 Feb 2014
Posts: 1

PostPosted: Thu Feb 06, 2014 8:23 am    Post subject: OSCOS - QUESO TRES OSCOS Reply with quote

Hello! Do you know this cheese?



Back to top  
Art
Site Admin


Joined: 17 Feb 2003
Posts: 4460
Location: Maryland

PostPosted: Fri Feb 07, 2014 1:32 am    Post subject: Reply with quote

I'm pretty sure I've eaten that cheese. Do you have some experiences with it you'd like to share?

-------------------

Creo que he probado ese queso. ¿Tienes alguna experiencia con el queso que te gustaría compartir?
Back to top  
Maestro Tomberi



Joined: 21 Aug 2009
Posts: 170
Location: Gijón, Asturias

PostPosted: Thu Oct 09, 2014 3:28 am    Post subject: Reply with quote

Yes. It's a known brand here and it makes several kinds of cheeses (the one of the imageis a semicured manchego). It's rather good.
_________________

Maestro Tomberi, creador de fantasía y surrealismo
Back to top  
Art
Site Admin


Joined: 17 Feb 2003
Posts: 4460
Location: Maryland

PostPosted: Thu Oct 09, 2014 6:44 am    Post subject: Reply with quote

It's kind of funny that it's a Manchego-style cheese made in Asturias!

-----------------------

¡Me hace reir que es un queso del estilo manchego elaborado en Asturias!
Back to top  
Indalecio Fernandez



Joined: 04 Nov 2008
Posts: 167
Location: San Martín de Podes, Gozón, Asturias

PostPosted: Thu Oct 09, 2014 9:32 am    Post subject: Reply with quote

http://es.wikipedia.org/wiki/Queso_de_Oscos

http://www.oscoseoturismo.com/

http://www.monteverdesa.com/index.asp

http://www.mundoquesos.com/2011/02/oscos.html

El proceso de elaboración de quesos es muy similar en general, pero en Asturias hay muchas variaciones. La leche, la sal, la temperatura, el cuajo, el tiempo de maduración, etc. hacen quesos muy distintos,, pero nunca había oído que ell queso de los oscos, o cualquier otro de Asturias se asimilase o se pareciese al manchego. Puede que esté equivocado.

http://es.wikipedia.org/wiki/Quesos_de_Asturias

http://www.vivirasturias.com/dondecomer/Asturias/D%C3%B3nde+comer%7CGastronom%C3%ADa%7CQuesos/es

http://www.lacucharinamagica.com/2014/04/mis-5-mejores-quesos-asturianos.html

http://www.productosdeasturias.com/quesos-asturianos.html

http://tastu.es/es/28-quesos?gclid=CjwKEAjw5NihBRCZmdLkuuTHyWYSJACtCY0Jurt1YnpUo1jJeVma7_OB0tX8lK1IhTfbmoA6JTKVQBoCo-7w_wcB
Back to top  
Maestro Tomberi



Joined: 21 Aug 2009
Posts: 170
Location: Gijón, Asturias

PostPosted: Mon Oct 13, 2014 3:14 pm    Post subject: Reply with quote

Si te fijas bien en la imagen NO es un queso de Los Oscos tradicional. Este es uno industrial, (que aparte es Tres Oscos) cuyos tipos son muy fáciles de ver en cualquier supermercado, como el queso de barra de nata para sandwiches o el de tipo manchego antes mencionado.
_________________

Maestro Tomberi, creador de fantasía y surrealismo
Back to top  
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Asturian-American Migration Forum Index -> Cheeses - Quesos All times are GMT - 4 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Site design & hosting by

Zoller Wagner Digital Design