Banda de Gaites asturiana, ganadora d’un premiu en NY

Happenings of interest to forum participants.<br>
Sucesos de interés a foreros.

Moderator: Moderators

Post Reply
felechosa
Posts: 58
Joined: Sun Dec 12, 2004 6:51 pm
Location: Uviéu

Banda de Gaites asturiana, ganadora d’un premiu en NY

Post by felechosa »

La Banda de Gaites de Corvera y Lluanco, ganadora d’un premiu en San Patriciu

21/03/2005 La representación asturiana na ciudá de Nueva York recibió con sorpresa la noticia que la confirmaba como "meyor banda estranxera" nel desfiles de San Patriciu de Nueva York.

L'anuncia que confirmaba a la "superbanda" formada poles bandes de gaites de Corvera y Lluanco como les meyores del desfile nel que tomaron parte miles de persones y que tomó'lcentru de Nueva York el pasáu xueves, fízola'l Manager de la organización del desfile de San Patriciu, John Dunleavy nel trescursu d'una cena d'hermanamientu ente la comunidá irlandesa y l'asturiana de Nueva York que se celebró na sé del Centru Asturianu de N.Y.

La cena tuvo estrada d'actos institucionales y reconocimientos, como la entrega por parte del Director d'Emigración d'Asturies d'una serigrafía dedicada a la emigración a dambes orielles del atlanticu, realizada polos artistes asturianos Ánxel Nava y Pablo Armesto y que recibieron el Director de la Banda de Gaites y la Presidenta del Centru Asturianu de N.Y Marie Guelchy. El Manager del desfile de San Patriciu John Dunleavy acudió tamién al hermanamientu ente les dos comunidaes y, amás de l'anuncia que convertía a les bandes de gaites dirixíes por Bras Rodrigo nes estrelles de la nueche, comprometióse a aceptar el convide de les autoridaes asturianes pa visitar Asturies y conocer en vivo la cultura asturiana. Otramiente, dempués de la bona esperiencia d'esta selmana, la presencia de bandes de gaites asturianes na fiesta de la comunidá irlandesa paez garantizada pa próximes ediciones.
User avatar
Art
Site Admin
Posts: 4489
Joined: Mon Feb 17, 2003 4:50 am
Location: Maryland

Post by Art »

¡Qué bien! Parece que la banda era un exito--y puede ser un exito para mejorar la conciencia de Asturias en los EE.UU.

-----------

Great! It seems that the band was a success--and possibly a success at improving the awareness of Asturias in the US.
User avatar
Terechu
Moderator
Posts: 1540
Joined: Tue Jun 24, 2003 4:43 am
Location: GIJON - ASTURIAS

Post by Terechu »

Ssssstupendo! A ver si pal añu que vien ya no dexen ser irlandeses de honor.
Post Reply

Return to “Events - Acontecimientos”